fbpx

Valtion liikuntaneuvosto puoltaa esitystä, jolla rahoitettaisiin Kouvolan alueen liikuntapaikkoja

Julkaistu: 18.12.2023

Valtion liikuntaneuvosto on antanut näkemyksensä liikuntapaikkarakentamisen valtakunnallisesta rahoitussuunnitelmasta. Liikuntaneuvoston puoltamien rahoitussuunnitelmaesitysten mukaan Kouvolan alueelle tulisi vuosina 2024–2027 rahoitusta 2,3 miljoonaa euroa. Kansanedustaja Ville Kaunisto toimii valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Timo Heinosen varajäsenenä. Kaunisto on tyytyväinen puollettuun esitykseen.

 

”On hienoa nähdä, että valtio ja kaupungit panostavat liikuntapaikkarakentamiseen ja pyrkivät näin osaltaan parantamaan liikkumismahdollisuuksia. Esitys on toteutuessaan Kouvolan kannalta hyvin positiivinen”, Kaunisto sanoo.

 

Rahoitussuunnitelmaesitys esittää Kouvolan Urheilupuiston uimahallin perusparannukseen ja laajennukseen 800 000 euroa kun taas aluehallintovirastojen esitykset rahoitussuunnitelmaan sisältävät 750 000 euroa Marioniemen yhteiskoulun liikuntahallille vuonna 2024 ja 750 000 euroa Naukion liikuntahallille vuonna 2026.

 

”Ihmisten elämäntapojen muutos ja liikkumattomuuden kasvu ovat suurimpia tulevaisuuden uhkia Suomessa. Pelkästään paremmilla liikuntapaikoilla on mahdoton muuttaa tätä trendiä ja on aivan keskeistä, että koko yhteiskunta perheitä ja koteja myöten on mukana muutoksessa”, Kaunisto toteaa.

 

Rahoitussuunnitelmaehdotukset käsitellään keväällä aluehallintovirastossa ja loka-marraskuussa opetus- ja kulttuuriministeriössä, jossa liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist tekee päätöksen suunnitelmasta.