fbpx

Kansanedustaja Ville Kaunisto on tyytyväinen hallituksen päätökseen myöntää Kymenlaaksolle rahoitusta äkillisen rakennemuutoksen hoitoon

Julkaistu: 9.11.2023

 

Työ- ja elinkeinoministeriö on tänään myöntänyt Kymenlaakson liitolle 6 miljoonaa euroa äkilliseen rakennemuutostilanteen (ÄRM) hoitoon. Kokonaisuudessaan maakunnalle myönnetty kehittämispaketti on 9 miljoonaa euroa. Kokoomuksen kansanedustaja ja Kymenlaakson maakuntaliiton puheenjohtaja Ville Kaunisto on tyytyväinen päätökseen, jolla edesautetaan Kymenlaakson tilannetta.

 

”Kiitän Petteri Orpon hallituksen kykyä reagoida Kymenlaakson kasvaviin haasteisiin tiukalla ja ripeällä otteella. Nyt myönnetty raha ei luonnollisesti ratko kaikkia maakuntamme haasteita, mutta onnistuessaan sillä on merkittävä kasvua lisäävä vaikutus”, Kaunisto sanoo.

 

Kymenlaakson liitto jätti kesällä TEM:lle äkillisen rakennemuutoksen suunnitelman luonnoksen maakunnassa tapahtuneiden tuotantolaitosten lopettamisen takia. Nyt myönnetty rahoitus on tarkoitettu esitetyn suunnitelman mukaisiin toimenpiteisiin Kotka-Haminan seudun akkuteollisuuden keskittymän sekä Kouvolan seudun elintarvikesektorin keskittymän kehittämiseksi sekä ÄRM-toimenpiteiden vaikuttavuuden seurantaan.

 

”Kymenlaakson strateginen asema Suomen turvallisuuden keskiössä on hallituksen jatkuvassa lähitarkkailussa ja olen luottavainen, että alueellemme on lisää positiivia uutisia vielä tulossa. Vaikuttamistyössä ei saa jalka nousta yhtään kaasulta”, Kaunisto toteaa.