fbpx

Kansanedustaja Ville Kaunisto on tyytyväinen VT6 kaavailtuun miljoonan euron panostukseen

Julkaistu: 12.12.2023

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta esittää VT6 Utti-Häkämäki välille 1 000 000 euroa liikenneturvallisuuden parantamiseen. Kansanedustaja Ville Kaunisto on tyytyväinen päätöksestä, jolla vastataan alueen tieinfrastruktuurin kehitystarpeisiin sekä ylläpidetään huoltovarmuutta.

 

”Kaakkois-Suomessa erityisesti sotilaallisen huoltovarmuuden rooli korostuu. Toimiva tieinfra on tärkeää niin varuskunnille kuin kansalaisille. On tärkeää, että tieinvestointeihin panostetaan”, Kaunisto toteaa.

 

Eduskunta esittää vuosittain niin kutsuttujen joululahjarahojen kohdentamista eri kohteisiin. VT6 kohdistuva esitys on osa laajempaa kokonaisuutta, jolla esitetään yli 30 miljoonan euron panostusta tieinvestointeihin. Sekä valtiovarainvaliokunta että liikennevaliokunta ovat korostaneet liikenneinfrastruktuurin ylläpitämisen ylläpidon ja kehittämisen tärkeyttä.

 

”Liikennehankkeissa myös EU-rahoituksen rooli korostuu. Suomi on onnistunut hyvin näissä hankkeissa esimerkiksi sotilaallisen liikkuvuuden ohjelman parissa, jonka merkitys korostuu varuskuntakaupungeissa. EU:n rahoitusmahdollisuuksia pitää rohkeasti hyödyntää aina kun siihen avautuu mahdollisuus. Työ elinvoimaisen alueemme eteen ei saa pysähtyä hetkeksikään”, Kaunisto sanoo.