fbpx

Työ- ja elinkeinoministeriö myöntää Kouvolan ja Kotkan biokaasulaitoksille yhteensä lähes 10 miljoonaa euroa

Julkaistu: 18.12.2023

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on tänään myöntänyt 5,2 miljoonaa euroa tukea Kouvolaan Gasum Oy:lle biokaasulaitoksen laajennusosan rakentamiseen sekä 4,7 miljoonaa euroa Kotkaan rakennettavalle Nevel Oy biokaasulaitokselle. Suomen energia-asioista eduskunnassa vastaavan talousvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Kaunisto iloitsee päätöksistä.

”Tässä investointiympäristössä on upeaa nähdä, että hankkeita saadaan käyntiin. Suomi, ja Kymenlaakso, tarvitsevat investointeja säilyttääksemme ja kehittääksemme kilpailukykyämme. On ollut hienoa seurata viimeaikaisia alueellemme kohdistuvia positiivisia investointiuutisia”, Kaunisto sanoo.

Kouvolan hanke työllistää rakentamisvaiheessa 157 ihmistä. Kotkan hanke työllistää rakentamisvaiheessa 32 ihmistä laitoksen itsessään työllistäessä kuusi. Molemmilla hankkeilla on positiivisia vaikutuksia energiantuotannolle ja tuotettavat kaasut toimivat liikenteen polttoaineena.

”Sekä Kotkan että Kouvolan hankkeet ovat monin puolin erinomaisia. Eritoten hankkeiden positiiviset työllisyysvaikutukset sekä vaikutukset energiantuotannolle ovat keskiössä Kymenlaakson elinvoimaisuuden vahvistamisessa”, Kaunisto toteaa.