fbpx

Kansanedustaja Ville Kaunisto jatkuvassa yhteistyössä ministeriön kanssa liittyen Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tulevaisuuteen

Julkaistu: 3.10.2023

Kouvolan Uttiin tulevan lääkärihelikopterin tielle on noussut esteitä, sillä tukikohdan sijaintipaikasta tehty valitus on viivästyttänyt prosessia. Viime viikolla yksityishenkilö jätti Kouvolan kaupungin tekemästä tukikohdan suunnittelutarveratkaisun oikaisuvaatimuspäätöksestä valituksen Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Kokoomuksen kansanedustaja Ville Kaunisto nosti kymenlaaksolaisten vakavan huolen hidastuneesta prosessista esiin virallisella valtiopäivätoimenpiteella. Kaunisto jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, miten hallitus aikoo sujuvoittaa kansalaisten henkeen ja terveyteen liittyvien hankkeiden luvitusta ja kohtuullistaa niihin liittyviä valitusprosesseja. Kirjallinen kysymys kohdistuu ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkäselle (kok).

 

”Olen keskustellut asiasta rakentavassa hengessä ministeri Mykkäsen kanssa ja huoli on jaettu. Kirjallisen kysymyksen avulla tuon asian selkeästi koko ministeriön tietoon toimenpiteitä varten, jos ei meidän huolemme kohdalla niin varmistaakseni, että tulevaisuudessa lupa-asiat Suomessa etenevät jouhevasti”, Kaunisto toteaa.

 

”Vaikka valitusoikeus on keskeinen osa kansalaisten oikeusturvaa, on Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tukikohdasta tehdystä valituksesta aiheutumassa kohtuuttoman viivästyksen kautta terveys- ja turvallisuusriski kaikille meille kaakkoissuomalaisille. Olemme tällä hetkellä Suomen ainoa kiireellisimmän ensihoidon palveluiden katvealue, ja lääkärihelikopteri on yksi keino parantaa tilannetta. Tästä syystä minun täytyi nostaa asia esille ministeriöön”, Kaunisto huomauttaa.

 

Hallitusohjelmassa todetaan, ”että hallituksen tavoitteena on sujuvoittaa ja nopeuttaa kaavoitus-, lupa- ja valitusprosesseja” ja että hallitus ”selvittää keinoja puuttua kaavoista ja rakennusluvista tehtyjen valitusten määrään ja nopeuttaa valitusten käsittelyä ja tarkentaa valitusoikeuden edellytyksiä.”

 

”Olen tyytyväinen, että hallitus sujuvoittaa näitä prosesseja. Selvityksissä olisi keskeistä, että suomalaisten henkeen ja terveyteen liittyvät hankkeet tullaan huomioimaan kaikkein tärkeimpinä”, Kaunisto sanoo.