fbpx

Kokoomuksen Ville Kaunisto: ”Hallituksella mahdollisuus taata rahat Kymenlaakson tärkeimpään hankkeeseen.”

Julkaistu: 26.1.2022

Väylävirasto on esittänyt valtatie 15:n kunnostamiseen 126 miljoonaa euroa keskiviikkona 26. päivä julkaistussa vuosien 2022–2029 investointiohjelmassaan. Summalla on tarkoitus rakentaa ohituskaistoja ja keskikaiteita sekä parantaa valtatien vilkkaimpia liittymiä.

”Valtatie 15:n parantamiseksi on tehty todella laajaa yhteistyötä ja on hienoa nähdä, että kova työ vähitellen palkitaan”, kokoomuksen kouvolalainen kansanedustaja Ville Kaunisto toteaa.

Valtatie 15 on Kymenlaakson tärkein etelä-pohjoissuuntainen päätieyhteys Kotkan ja Kouvolan välillä. Se on elintärkeä maakunnan teollisuudelle, elinkeinoelämälle sekä terveydenhuollon hälytysajoneuvoliikenteelle. Väylää käytetään lisäksi päivittäin työmatkaliikenteessä. Liikenteen on ennustettu kasvavan entisestään, joten parannukset ovat välttämättömiä. Myös Väylävirasto pitää ohjelmassaan Kouvolan ja Kotkan välisen valtatien kunnostamista yhtenä tärkeimmistä hankkeista.

”Kevään budjettiriihessä hallituksella on erinomainen mahdollisuus hoitaa rahat yhtenäisen Kymenlaakson tärkeimpään hankkeeseen, jolla taataan kymenlaaksolaisten arjen ja terveydenhuollon sujuvuus sekä vahvistetaan alueen yritysten kilpailukykyä”, Kaunisto sanoo.

Lisätiedot:

Ville Kaunisto
Puh. 040 5309153