fbpx

Tiedote: Kokoomuksen Ville Kaunisto: ”Ministeri Kiuru kaartelee huolestuttavassa vastauksessaan.”

Julkaistu: 3.12.2021

Tiedote 3.12.2021
Julkaisuvapaa

Kokoomuksen Ville Kaunisto: ”Ministeri Kiuru kaartelee huolestuttavassa vastauksessaan.”

Kokoomuksen kansanedustaja Ville Kaunisto on vastaanottanut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun vastauksen Kauniston viime kuussa tekemään kirjalliseen kysymykseen Utin lääkärihelikopteritukikohdan tulevaisuudesta.

”Ministeri Kiuru kaartelee vastauksessaan paljastaen asian politisoituneen. Vastauksesta on huolestuttavalla tavalla luettavissa, että maamme hallitus ministeri Kiurun johdolla pyrkii väliaikaispäätöksen kautta siirtämään tukikohdan pysyvästi Lappeenrantaan”, Kaunisto sanoo.

Vastauksessaan ministeri Kiuru toteaa, että hänen ministeriöllään on omistajaohjaus lääkärihelikopteriyhtiö FinHEMS Oy:hyn ja että Lappeenrannan tukikohta olisi nopeammin ja edullisemmin toteutettavissa.
”Utin esteeksi on keksitty syitä syiden perään siitä huolimatta, että haasteet on yksitellen ratkottu hyvässä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kesken. Tällä poliittisella pelillä on saatu Lappeenranta vaikuttamaan yksinkertaisemmalta ratkaisulta. Loppujen lopuksi tämä on vain julmaa viivyttelyä ihmisten turvallisuuden kustannuksella”, Kaunisto napauttaa.

”Tässä asiassa ei kuitenkaan luovuteta, vaan työ jatkuu”, Kaunisto vakuuttaa.

Lisätiedot:
Ville Kaunisto Puh. 040 5309153