fbpx

Tiedote: Kokoomuksen Ville Kaunisto: ”En ole lähdössä ehdokkaaksi aluevaaleihin”

Julkaistu: 13.11.2021

Tiedote 13.11.2021
Julkaisuvapaa

Kokoomuksen Ville Kaunisto: ”En ole lähdössä ehdokkaaksi aluevaaleihin”

Kokoomuksen kansanedustaja, Kymenlaakson maakuntavaltuuston puheenjohtaja ja Kouvolan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Ville Kaunisto on ilmoittanut, ettei aio asettua ehdolle tammikuun aluevaaleihin.

”Kansalaiset ovat tarkkasilmäisiä. Mielestäni vallan hajauttaminen sopii demokratiaan paremmin kuin sen keskittäminen”, Kaunisto toteaa.
Kokoomuksen eduskuntaryhmä nosti Kauniston syksyllä muun muassa sivistysvaliokuntaan ja Pohjoismaiden neuvostoon.

“Olen kovalla työllä edistänyt asemaani puolueessa ja saanut lisää vastuullisia tehtäviä. Näin pääsen eduskunnasta käsin edistämään ja puolustamaan alueemme etuja jatkossa yhä paremmin”, Kaunisto kertoo.
”Päätöksenteko on aina pohjimmiltaan yhteistyötä. Näen oman roolini tärkeänä tässä kokonaisuudessa, etenkin kun uudistuksen myötä sosiaali- ja terveyspalveluiden ja pelastustoimen rahoitus siirtyy eduskunnan vastuulle”, Kaunisto jatkaa.

Aluevaalit järjestetään 23. tammikuuta 2022 ja niissä valitaan aluevaltuustot uusille hyvinvointialueille. Valtuustot aloittavat työnsä maaliskuussa 2022. Vuodesta 2023 alkaen alueet ovat vastuussa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä. Hyvinvointialueiden rahoituksesta päätetään jatkossa eduskunnassa.

”Olen innolla lähdössä auttamaan kokoomuksen loistavia aluevaaliehdokkaita kampanjoinnissa, sekä tekemään yhteistyötä tulevien aluevaltuutettujen kanssa. Tämän lisäksi olen erittäin sitoutunut seuraaviin eduskuntavaaleihin ja tekemään kokoomuksesta pääministeripuolueen”, Kaunisto päättää.

Lisätiedot:
Ville Kaunisto puh. 040 530 9153