fbpx

Tiedote: Kokoomuksen Ville Kaunisto: ”Mistä lääkärihelikopterin sijoittamisessa kiikastaa ministeri Kiuru?”

Julkaistu: 11.11.2021

Tiedote 11.11.2021
Julkaisuvapaa

Kokoomuksen Ville Kaunisto: ”Mistä lääkärihelikopterin sijoittamisessa kiikastaa ministeri Kiuru?”

Kokoomuksen kansanedustaja Ville Kaunisto jätti tänään kirjallisen kysymyksen siitä, miksei perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sdp) noudata terveydenhuoltolain pykälää 46 lääkärihelikopterin sijoittamisessa.

”Hallituksen poliittisen pelin pitkittäminen vaarantaa ihmisten terveyden. Tämä peli pitää puhaltaa poikki. Kirjallinen kysymys velvoittaa ministerin ottamaan kantaa voidaanko poliittisella ohjauksella ohittaa lainsäädäntö ja hyväksyvätkö muut hallituspuolueet tämän toiminnan”, Kaunisto puhisee.

Terveydenhuoltolain 46 § 4 mukaan Suomessa ensihoitokeskukset suunnittelevat ja päättävät lääkärihelikopteritoiminnasta erityisvastuualueellaan. HUS on Utin tapauksessa erityisvastuualueen ensihoitokeskus ja HUSissa on päätetty vuonna 2018, että Utti on lääkärihelikopterin sijoituspaikka.

”Keksityt esteet toinen toisensa jälkeen on kaadettu ja rakentaminen Utissa voitaisiin aloittaa. Tässä asiassa soutaminen ja huopaaminen vaarantaa Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden laadun ja ihmisten hoitoon pääsyn pitkälle tulevaisuuteen”, Kaunisto toteaa.

Lisätiedot:
Ville Kaunisto Puh. 040 5309153