fbpx

Talouden ongelmat ovat voitettavissa

Julkaistu: 17.3.2019

Kokoomuksen valtuustoryhmä piti oman talousseminaarinsa ja perusti taloustyöryhmän ratkaisemaan Kouvolan kaupungin musertavaa talousongelmaa. Tuloksena syntyi 17 kohdan toimenpideluettelo asioista ja tavoitteista, joilla on mielestämme parantava vaikutus Kouvolan kaupungin talouteen.

Osa toimenpide-ehdotuksista on selkeästi pidemmän aikavälin keinoja ja osa toteutettavissa ihan lähitulevaisuudessa. Tärkeintä on kuitenkin kyetä katsomaan kokonaisuutta pidemmällä perspektiivillä, muuten kiusaus laastariratkaisuihin kasvaa. Monet ehdotuksistamme ovat olleet päätöksenteossa jo aikaisemmin, mutta eivät ole valitettavasti menestyneet äänestyksissä. Nyt vaaditaankin valtuutetuilta vastuullista ja päättäväistä otetta. Ongelmien korjausta, ei niiden peittämistä.

Laatimamme toimenpideluettelon tarkoituksena on välttää veronkorotus. Tätä viimeistä vaihtoehtoa on jo joidenkin tahojen suunnalta väläytelty ja se on saanut minut huolestumaan Kouvolan tulevaisuudesta. Veronkorotukset ovat Kouvolalle erittäin vaarallinen tie. Veronmaksajien katoaminen seudulta on jo nyt niin voimakasta, että meillä ei ole varaa enää kiihdyttää tätä negatiivista kehitystä omilla toimenpiteillä.

Toiveenani on, että löytäisimme valtuutettujen kesken sen yhtenäisen otteen talouden ongelmien ratkaisemiseksi. Sen, josta aina ennen vaaleja puhutaan. Katse pitää olla suunnattuna tulevaisuuteen. Ongelmat ovat ratkaistavissa ilman veronkorotuksia – nyt pitää löytyä uskoa asiaan.