fbpx

Yhteistyön voima

Julkaistu: 14.4.2016

Kouvola on ihmiset, ei rakennukset, ei kävelykadut eikä paperitehtaat. Kouvola on sinä ja minä. Kouvola on älykäs, ystävällinen ja rohkea. Ajan saatossa tämä on päässyt meiltä vähän unohtumaan. Pieni, mutta kovaääninen Kouvola-haukkujien ryhmä on harhauttanut meitä luulemaan, että meissä on jotain vialla. Viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana kouvolalaiset ovat joutuneet sulattelemaan suuria muutoksia, esimerkiksi kuntaliitoksen ja paperitehtaiden alasajot. Vaikeista asioista huolimatta tai niistä johtuen Kouvolan potentiaali on tänään suurempi kuin koskaan.

Uusin näyttö kouvolalaisuuden vahvuudesta on yhteistyö kaupungin jääkiekkoylpeyden KooKoon ja koripallojoukkue Kouvojen välillä. Kouvojen välieräsarjan siirto Mansikka-ahon palloiluhallista Lumon Areenalle on ennennäkemätön kädenpuristus. Huhujen mukaan myös pesäpallojoukkue KPL ehdotti hymyssä suin KSS Energia Areenaa Kouvojen käyttöön, mutta kirkas kevätaurinko olisi ollut liian vaikea yhtälö koripallopeleihin. Kouvolalaisten urheiluseurojen yhteistyö on kaupunkilaisten johtamista esimerkillä, se on sitä vahvinta johtamista. Jos samoista sponsorieuroista ja katsojista taistelevat seurat näkevät yhdessä toimimisen edut, olemme oikealla tiellä.

Urheilun nostaminen kaupunkimme ylpeyden aiheeksi ei ole muilta mitään pois. Esimerkiksi Kouvolan Teatteri ja Kymi Sinfonietta ovat äärimmäisen tärkeitä kulttuurintarjoajia elinvoimaisessa kaupungissa. Kouvolan uuden vahvan imagon korostaminen tapahtuu kuitenkin helpoiten urheilun kautta, sillä se on nopein tie valtakunnallisen median valokeilaan. Positiiviset mielikuvat kaupungistamme tuovat uusia asukkaita eli veronmaksajia ja uudet asukkaat mahdollistavat monipuolisemmat ja laajemmat palvelut. Positiivinen kierre hyödyttää meitä kaikkia, eikä muutama vääräleuka saa enää kapuloita rattaisiin.

Kouvolassa välieriä ei pääsarjoissa pelata ihan joka vuosi. Kouvoilla ja KPL:llä taukoa on ollut kuusi vuotta ja KooKoon ensimmäiset välierät ovat vasta lähitulevaisuudessa. Tällä hetkellä Kouvolassa todella tapahtuu uutta nousua ja urheiluseurat ovat näyttämässä meille oikeaa suuntaa. Jäljelle jää yksi kysymys: Missä sinä aiot olla ensi maanantaina kun Lumon Areenalla tehdään kekseliästä ja rohkeaa kouvolalaisyhteistyötä – tulevaisuutta?